Cornus mas 2

So today was tough digging day. Very wet weather, fortunately no rain, but forest was wet completely. It was very difficult to move in terrain. We went on same place as last weekend, soil after whole week of warm weather was completely defrost. Our intention was to take two Cornus yamadori.
Digging itself was rather easy. But transportation of bigger tree was tiring and exhausting experience. From pictures you can see that it is quite big. But its potted now and now it will sit there two or more years untouched. It sits in mix of zeolit:peat in ratio 8:1.Well, after bringing tree like this I sometimes wonder why I'm not doing different hobby, for example collecting small train modes or something similar.

Dnes bol deň kopania. Po pár dňoch dažďov bolo dosť mokro ale aspoň nepršalo. Les bol ale úplne mokrý. Pohyb v teréne bol dosť komplikovaný. S priateľom Števom a mojím mladším bratom Števom ako posilou sme sa vybrali na rovnaké miesto ako minulý víkend. Zem už nebola zmrznutá ako minulý víkend. Mali sme v pláne vykopať dve drienky a to sa nám aj podarilo. Kopanie samotné bolo celkom v pohode. Ale dostať väčšiu z dvoch drienok dostať k auto bola fuška. Z fotiek je vidieť že je dosť veľká. Už je ale zasadená a ostane takto dva roky alebo aj dlhšie bez nejakých vážnych zásahov.  Je v zmesi zeolitu (2,5-5, 4-8) a rašeliny v pomere asi 8:1. Okrem toho na strome ostalo dosť pôvodnej zeminy, bude odstránená neskôr. Keď dovlečiem takýto strom domov tak si spomeniem na hlášku kolegu z klubu a napadne ma, prečo nemám iný koníček, napríklad zbieranie modelov vláčikov alebo niečo podobné.

first cornus out/prvá drienka je vonku
triple trunk/trojkmeň

preparing second cornus/ príprava druhej drienky
 



totaly tired back at car/ totálne unavený pri aute so stromami
 


sitting in his new home/ zasadený vo svojom novom domove

2 comments:

  1. No to si teda pekné stromisko vyrval... zostali ti tam nejaké korene, keď sa ti to podarilo narvať do tak malej misky? Držím palce aby to prežil.

    ReplyDelete
  2. Servus, Martin. Dik za koment. Miska je mensia ako by som chcel, to je pravda, ale bola navacsia ktoru som mal a na drevenu bednu som uz nemal energiu. Ale korenov sa zdalo byt dost, vzhladom na velkost stromu predpokladam, ze bude mat kopu energie aby sa z toho porbieral. A drienky vraj reaguju dobre. Uvidime, ako vravieva Steve Wonder.

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection